Η Σημασία της Ψήφου

Το ψηφοδέλτιο, αυτό το φύλλο χαρτί, μικρό ή μεγάλο, για τον καθένα μας έχει και διαφορετική σημασία ανάλογα με το πόσο μας ενδιαφέρει η πολιτική ή πόσο είμαστε αναμεμειγμένοι σ’αυτή.

Για κάποιους, αυτό το χαρτάκι είναι το εισιτήριο για μεγάλες λεωφόρους και βάθρα αξιοζήλευτα, γι’αυτούς, αυτά τα μαγικά χαρτάκια είναι το παν, είναι το πιο ονειρεμένο δώρο. Για κάποιους άλλους είναι μια χρυσή ευκαιρία να βάλουν το λιθαράκι τους για μια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό ή να ευχαριστήσουν κάποιο φίλο. Αλλά για κάποιους άλλους είναι μια σκέτη αγγαρεία, γιατί θα τους χαλάσει το πρόγραμμα της Κυριακής, άλλωστε γι’αυτούς ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Όμως το χαρτάκι αυτό, η ψήφος, η ιερή όπως λένε οι πολιτικοί, έχει τεράστια σημασία και αξία. Είναι η ζωντανή έκφραση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, επιλέγουμε αυτούς που θέλουμε να διαχειρίζονται τα προβλήματα του τόπου, να αφουγκράζονται τους προβληματισμούς του πολίτη να ανησυχούν και να ενδιαφέρονται για το μέλλον των παιδιών μας.

Το χαρτάκι αυτό μας δίνει το σημαντικότερο μέσο να επιδοκιμάσουμε ή να αποδοκιμάσουμε τη συμπεριφορά και τα έργα κάποιου πολιτικού παρακολουθώντας και κρίνοντάς τον για μια ολόκληρη πενταετία. Είναι το μέσο για να στείλουμε το μήνυμα που πρέπει, σ’αυτούς που δεν μας έπεισαν για μια πενταετία ή να πούμε το μεγάλο ευχαριστώ σ’αυτούς που έμπρακτα μας έδειξαν το γνήσιο ενδιαφέρον τους για τον απλό πολίτη.

Ακόμα το χαρτάκι αυτό μπορεί να γίνει το διαβατήριο για νέους ανθρώπους να μπουν στη Βουλή για να φέρουν τις νέες ιδέες και με την πείρα των παλαιοτέρων να δώσουν τη νέα πνοή στην πολιτική μας ζωή.